eerstebakkerij
1919

Het begin

In 1919 kocht Hendrik Jan Sloot de bakkerij van zijn werkgever Dhr Mentink. Opa Hendrik ging in dat jaar voor zichzelf aan de slag om te zorgen voor brood op de plank.

Eerst werd het graan dat in de bakkerij werd verwerkt, in de molen op molenstenen gemalen en later ging men over tot het malen van graan, voornamelijk rogge.Voor de bakkerij ging men over tot het inkopen van het meel en de bloem.

tweedebakkerij v2
1965

De Verhuizing

De bakkerij die aanvankelijk gevestigd was aan de Hengelosestraat 17 is in 1965 verplaatst naar het naast gelegen grondstuk met het huis nummer 15.

tonjanmini
1978

De splitsing

Toen opa Hendrik stopte hebben de 3 broers Gert, Joop en Jan de bedrijven voortgezet waarna in 1978 een splitsing kwam en Jan de bakkerij samen met zijn vrouw Mini voortzette. 
Door gedreven ondernemerschap en hart voor de zaak werd het een bloeiend bedrijf met een familiaire bedrijfscultuur, waarbij de aandacht voor de klant en het product centraal staan.

ton
1990

Het stokje overgedragen

In 1990 treed Ton, zoon van Jan en Mini toe tot de zaak en er begint weer een nieuwe generatie in het bakkersvak.

broodjes
Heden

Momenteel alweer ruim 20 jaar is hij doende samen met het Bakkerij Sloot team te zorgen dat er voor Keijenborg en wijde omtrek heerlijk brood en banket op de plank komt.

Geleverd wordt, aan zowel consumenten als aan horeca, collega’s, verenigingen enz..
en dit al weer ruim 100 jaar onder de naam Bakkerij Sloot.